lauantai 28. helmikuuta 2015

No niin, nyt on otettu sitten kunnon vauhti... ja törmätty päin seinää. =)

En olisi lähtötilanteessa uskonut, kuinka näinkin vähäpätöinen kehittämisalue, kuin vanhusten pitkään nukkuminen, voisi olla näin vaikeaa. Ajattelin, että koulutukseen vetoamalla tämä on helppo homma ja toteutettu muutamassa päivässä.

Mutta, ei se ollutkaan niin helppoa... "Mitäs jos joku haluaa, että hänet herätetään? (No sitten herätetään), Sitten kaikki nukkuu kymmeneen ja sitten on hirveä urakka saada kaikille vaatteet päälle ja pestä jne...? (Miten se eroaa siitä, että herätetään 7-8 välillä?!?!), Kukas jakaa lääkkeet? (No mitä jos ideoitaisiin yhdessä?), Antaisitte meidän nauttia vielä vähän aikaa, kohta talomme laajenee ja on taas enemmän asioita mietittävänä ja totuteltavana. (Ööö, työntekijöidenkö tässä pitää saada nauttia vanhuksista piittaamatta?), Puuro kokkaroituu ja kahvi painuu.. (niin ja näiden ratkaisemiseksihan ei kannata tuhlata työaikaa) YMS.YMS.

Vanhat, pinttyneet tottumukset ovat TODELLA tiukassa ja toisaalta, ymmärtäähän sen. Hoitajalähtöisyydestä asiakaslähtöisyyteen on kuljettava pitkä tie ajatusten puolella. Ennen hoitajat heiluttivat tahtipuikkoja, nyt pitäisi osata luovuttaa ne asukkaille. Mutta kun olisi niiiiin mukavaa pitää niistä kiinni. Ei se ole helppoa allekirjoittaneellekaan, että samassa veneessä tässä ollaan ketään väheksymättä.

Ehkäpä täytyy lähteä ajattelemaan asiaa toisesta näkökulmasta. Työpaikallamme on hieno lehtinen YKS:sta ja moni sen on jo lukenut. Jos painottaisikin asiaa tätä kautta ja se tulisi kuin varkain muiden asioiden ohella. Ajatuksena meillä on ollut, jos saisimme jostain hommattu jokaiseen asukashuoneeseen isohkot taulun kehykset (raha-asia vireillä) ja näihin kehyksiin suunniteltaisiin asukkaan itsensä, omaisten ja hoitajien kanssa asukkaalle tärkeitä asioita. Tähän sisällytettäisiin myös nukkumistottumukset, jolla saadaan myös aikaisemmin eletyn elämän jatkumoa palvelutalossa. (malli YKS-vihkosessa).

Eli lisää suunnittelua ja henkilökunnan innostamista asiaan. Toisaalta on hyvä, että voidaan koulutuksen varjolla joitain asioita tehdä mutta siinä on myös varjopuolensa. Moni ei miellä, että nämä asiat on paljon kauaskantoisempia kun meidän koulutuksen loppuun. Ei muutoksia tehdä siksi, että kaksi tiimin jäsentä on koulutuksessa ja heidän on pakko, vaan siksi, että joskus vanhuspalvelut myös kunnallisella sektorilla voivat tarjota hyvää, turvallista ja yksilöllistä palvelua.

Laitetaan siis leuka rintaan ja kohti uusia pettymyksiä. =D. Lähestytään asiaa toista kautta ja saamme samalla iskulla myös monta muuta asiaa etenemään. Olemme keskittyneet liikaa tähän yhteen asiaan ja saaneet enenevässä määrin vain vastustelua.

Ehkäpä tämä on yksi niitä asioita, mitä tässä koulutuksessa on tarkoituskin oppia: Ei ainakaan näin asioita kehitetä! =D

keskiviikko 18. helmikuuta 2015

Tutkintoinfo 18.2.2015

Hei,

Astuimme tänään yhdessä avoimeen digitaaliseen maailmaan Trellon avulla. Kävimme yhdessä läpi tutkinnon suorittamista sähköisessä maailmassa, tuotekehitystöiden projektinhallintaa sekä dokumentointia. Seuraavat Trello-klinikat järjestetään sovitusti Koulutuskeskus Salpauksen tiloissa:

Svinhufudinkatu 10, 15110 Lahti, 


11.3.2015 klo 12.30 – 14.30 luokka SVI10_ B220

13.3.2015 klo 12.30 – 14.30 luokka SVI10_B220

Käykää tutustumassa Trelloon ja täyttämässä Henkilökohtaistamissuunnitelma blogin oikeasta reunasta. Muistakaa kehittää ahkerasti ja näemme seuraavassa tapaamisessamme!

tiistai 17. helmikuuta 2015

Vauhti on hurja

Tänään sitten Hollolaan kuulemaan kuulumisia ja ohjeita saamaan. Vauhti on ollut niin hurja, ettei meinaa perässä pysyä. Varsinkin Jaanaa pitää kiittää valtavasta aktiivisuudesta. Hyvä tästä tulee

sunnuntai 15. helmikuuta 2015

Kehittämistehtävä

Kehittämistehtävänäni siis on asiakaspalautejärjestelmä. Olen selvitellyt, mitä asiakaspalaute on ja mitä tietoa siltä odotetaan. Olen myös pohtinut asiakasraadin merkitystä kehittämistiedon kartoittamisessa.
Eri lähteistä olen saanut selville, että aikaisemmat asiakaspalutejärjestelmät ovat jäykkiä ja organisaatiolähtöisiä. Siispä aionkin panostaa asiakasnäkökulmaan ja kevennettyyn malliin.
Ennen tätä olisi tarkoitus kuitenkin pienenä kehitystehtävänä jalkauttaa ikäihmisten päihdeaapinen koti ja asumispalveluissa. Tähän olen miettinyt esimerkiksi henkilöstön tutustuttamista motivoivan haastattelun saloihin asiantuntijan avulla.

perjantai 13. helmikuuta 2015

Tutkinnon sähköinen maailma 18.2.2015



Pidämme ensi viikon keskiviikkona tutkintoinfon klo. 12.00-14.00 Onnenkodon 2. kerroksen neuvotteluhuoneessa. Käymme läpi tutkinnon rakennetta ja tutkinnon suorittamista sähköisessä maailmassa. Tila on varattu klo. 16.00 asti, joten jos varsinaisen tutkintoinfon jälkeen jollain on
tarvetta henkilökohtaiseen ohjaukseen, voimme käyttää loppuajan tähän. Nähdään ensi viikolla!


perjantai 6. helmikuuta 2015

Kati harjoittelee

Blogi, vaatii vielä harjoittelua jotta tämä ohjelma tulee tutuksi, en ihan vielä ole sinut tämän kanssa. Hakusessa on toiminnot vielä.  Viimeksi olin innoissani että olin saanut luotua blogin, pinterestin ja twitterin suosikkeihin mutta ylläri ylläri päivityksen myötä ei ihan helposti löytyneet. Plussaa oli se että sain harjoitella uudelleen (kertaus on opintojen äiti ;)  )

Sadun startti kehittämistyölle

Alku aina hankalaa. Miettimistä ja pohtimista, kuinka aloittaisin. Ei muuta kuin kysely terveydenhoitajille, kartoitusta jne. Blogin kirjoittamisessa joutui oikein miettimään, miten tänne pääsikään...

tiistai 3. helmikuuta 2015

Tervehdys kaikille!
Kuulin Leenalta, että hän oli kirjoittanut blogiin niin minäpä menin heti lukemaan innoissani tekstejä. Ja olihan siellä jo Jaana ja Mikkokin kertoneet työnsä aloituksesta.

Itse en ole vielä päässyt vauhtiin, tosin kirjan lukeminen on jo hyvässä vauhdissa.

Hyvää helmikuuta kaikille ja bloggaillaan! t.Merja



Peruspalvelukeskus Oiva: Vihdoinkin

Peruspalvelukeskus Oiva: Vihdoinkin: Eiköhän tämä tästä lähde vauhtiin. Hauskaa päivää!

sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Jaanan kehittämistyön alkua

Saimme tosiaan Mikon kanssa pidettyä ensimmäisen palaverin kotiutus ja kotikuntoutus -kehittämistehtävän tiimoilta perjantaina 30.1. Omassa työssäni koordinoin potilas ja asiakasliikennettä Phks:.sta koko Oivan alueelle. Jonoon soitettuja potilaita sijoittui kuluneen tammikuun aikana kotiin, kotihoidon turvin, asumispalveluun hyvin. Julkaisen tilaston alkuviikosta. Totta se on, että kaikki jatkohoitojonoon soitetut eivät tarvitse välttämättä vuoeosastotasoista jatkohoitoa erikoissairaanhoidosta.

Viime kuun potilaskoordinaatio sujui tavoitteiden mukaisesti. Sain järjesettyä kotiutuksia kotiin, kotiutuskäynnin turvin ja kotiavun turvin. Osalle potilaista järjestyi lyhythoitojaksoja ja osa pystyi kotiutumaan omaan palvelutaloon takaisin, asiakkaiden ja omaisten toiveiden mukaisesti.

Erikoissairaanhoidossa on juurtunut tiukasti asenne, että potilaan tulisi siirtyä terveyskeskus vuodeosastolle ennen kotiutusta -toisinaan on olo kuin taistelisi oikeasti tuulimyllyjä vastaan ajatuksella " että kyllä kotiinkin saadaan palveluita" ja meilläkin osataan hoitaa palvelutaloissa"

Joten työ jatkuu..ja asennemuokkaus..

Leenan blogin aloitus

Eipä tunnu kovin helpolta tänne some-maailman syövereihin pääseminen, kun on tähän asti aktiivisesti pyrkinyt välttämään kaikkea someen liittyvää.
Onneksi sain tänään opastusta oikein rautalangasta vääntäen miten eri sivuistoille mennään ja miten siellä edetään ja tässä on tulos.

Pieni välitehtäväni, ennen varsinaista kehittämistehtävää,  on palvelusetelin käyttöönotto henkilökohtaisessa avusssa, jota on tarkoitus pohtia yhdessä Merja-Liisan kanssa ja häneltä tukea saaden. Heti ensimmäisten koulutuspäivien jälkeen sovin huomiseksi yhteisen ajan Kuitusen Helin kanssa, koska ehkäisevässä perhetyössä otettiin viime keväänä palveluseteli käyttöön ja hänellä on varmasti antaa hyviä käytännön neuvoja miten meillä vammaispalveluissa kannattaa asian kanssa edetä.

Tästä on hyvä jatkaa...